Menu

10 ویژگی که بازی های خوب و بزرگ باید داشته باشند [مناسب بازی سازان و گیمرها]

سوالی که همه بازی سازان یا گیمرها در ذهن دارند این است که:

چطور بازی ای بسازم که برای بقیه سرگرم کننده باشد، به بازی محبوبی تبدیل شود و کلی درآمد از آن داشته باشم؟
یا کدام بازی واقعا یک بازی سطح بالا و خوب محسوب می شود؟

برای این سوال، پاسخ ساده و درستی وجود ندارد. اما ضرری ندارد که ببینیم بازی های بزرگ دنیا در چه موارد با هم مشترک اند.
در ادامه 10 موردی که بازی های بزرگ و خوب در آن با هم مشترک اند را میخوانید؛ با سایت پلی مگ همراه باشید.

بازی های خوب چه ویژگی هایی دارند؟

1- کنترل عالی

حتی اگر بازی شما فوق العاده باشد ولی بازیکن نتواند به درستی با آن تعامل داشته باشد، بازی شما، بازی خوبی به حساب نمیاید.

یکی از بزرگترین چالش های یک بازیساز، این است که کنترل بازی را به گونه ای طراحی کنند که تجربه بازیکن را بهبود ببخشد. به عبارتی دیگر کنترل بازی باید به گونه ای باشد که بازیکن برای انجام دادن کار خاصی توی بازی تلاش زیادی نکند و در انجام آن ناموفق نباشد.

یکی از بهترین مثال هایی در این باره میتوان زد بازی سوپر ماریو 64 است، بازی کردن این بازی همیشه به لطف سیستم کنترل عالی آن لذت بخش است. چراکه شما میتوانید کنترل و مدیریت کاملی روی ماریو و حرکات او داشته باشید.

2- یک تم و استایل جالب

هر بازیسازی میداند که طراحی یک گیمپلی بی نقص خیلی مهم تر از کیفیت گرافیکی بازی است. این یعنی ظاهر بازی اهمیت ندارد وقتی یک گیمپلی خوب داشته باشد. اما از آنجایی که گرافیک چیزی است که بازیکن در تمام مدت در حال تماشای آن است، توسعه دهندگان باید مطمئن شوند گرافیک بازی با گیمپلی و سبک بازی همخوانی داشته باشد.

بازی The Legend of Zelda: The Wind Waker مثال خوبی است، این بازی گرافیک زیبا و دلنشینی دارد که باعث میشود جهان آن مثل هیچ جهان بازی دیگری نباشد.

3- صداگذاری و موسیقی بی نظیر

هر طراح صدا بازی ای میداند که صداها و افکت های یک بازی بسیار مهم است. بازی های ویدیویی به صدا ها نیاز دارند چون به جهان و شخصیت بازی حس زنده بودن و واقع گرایانه بودن بیشتری میبخشد. در همین حین موسیقی بازی نقش بسیار مهمی در تاثیر گذاری و برانگیختن احساسات و ایجاد هیجان در بازی ایفا میکند.

بازی Gears of War یک مثال عالی در این باره است که همیشه از نظر صدا و جلوه های صوتی عالی بوده است. همه چیز از کشتن یک دشمن با اره برقی تا ریلود کردن، صدای عالی ای دارند.

4- جهان جذاب و جالب

بر خلاف نوع های دیگر سرگرمی مثل فیلم و سریال و… بازی ها تعاملی هستند و میتوانید در آن قدم بزنید و گشت و گذار گنید. به این خاطر بازیکن میخواهد هر ویژگی ای که جهان بازی دارد و جالب است را ببیند تا چیز جدیدی پیدا کند که سرگرمش کند. این میتواند شما هر چیزی مثل جزییات جالب و مراحل فرعی و پاداش ها و چالش ها باشد.

بازی ویچر 3، بازی ای بود که جهان آن حس زنده بودن زیادی میداد و ارزش کاوش کردن را داشت.

5- گیم پلی جذاب

گیمپلی یکی از عضو های حیاتی یک بازی است. شما میتوانید یک گرافیک نفس گیر داشته باشید یا داستان گیرا و جذاب داشته باشید، اما اگر مکانیک های بازی به اندازه کافی سرگرم کننده نباشند، بازی شما به یک فیلم تبدیل میشود.

کلی ایده در اینترنت وجود دارد که هر بازی سازی باید آنها را مطالعه کند تا متوجه شوند که چه چیزایی یک بازی را سرگرم کننده میکند.

چه مثالی بهتر از بازی تتریس، تتریس یک بازی ای است که برای دهه ها بازیکنان را هیپنوتیزم کرده است، یادگیری اش آسان است اما استاد شدن در آن سخت است.

6- طراحی مراحل عالی

بهترین بازی ها معمولا مراحل جذابی دارند که بسیار به گیمپلی بازی کمک میکنند. مراحلی که به خوبی طراحی شده اند به بازی کمک میکنند که داستان را بهتر جلو ببرد و بازیکن را در هنگام رویارویی با چالش های جدید سرگرم کند.

مسلط شدن بر هنر طراحی مراحل به تمرین و برنامه ریزی نیاز دارد تا بازیکنان را به ادامه بازی و کاوش در جهان تشویق کند اما هیچگاه آنها را خسته نکند.

بازی Banjo-Kazooie یک بازی نینتندو 64 کلاسیک که مراحل سرگرم کننده عالی ای داشت. هر جهان در بازی چالش ها و مراحل مخصوص خودش را داشت و این چالش ها رفته رفته سخت تر میشدند و در عین حال سرگرم کننده تر.

7- شخصیت های به یاد ماندنی

بازی شما چه داستان سرایی خوبی داشته باشید و چه نداشته باشد، باید شخصیتی داشته باشد که جذاب و به یاد ماندنی باشد. این بدین معناست که شخصیت از نظر ظاهری و رفتاری باید به خوبی طراحی شده باشد.

اکثر داستان سرایان بر این باورند که شخصیت داستان است که یک داستان خوب را از یک داستان عالی متمایز میکند.

بازی های خیلی خوبی برای مثال وجود دارد اما ما میخواهیم با بازی Chrono Trigger پیش برویم. خیلی سخت است که این شاهکار را با شخصیت های مختلف و رنگارنگ آن مثل پسر مو قرمز، روبات، قورباغه انسان نما، کیو گرل، دارک ویزارد و… فراموش کرد.

8- تعادل بین چالش ها و پاداش ها

یکی درگر از چالش هایی که بازیساز ها با آن مواجه هستند پیدا کردن بهترین تعادل بین چالش ها و پاداش ها است.

اگر شما یک بازی خیلی سخت بسازید، کسی آن را بازی نمیکند، اما همچنین اگر یک بازی خیلی راحت بسازید بازیکنان حوصله شان سر میرود و باز هم بازی نمیکنند. بهترین بازی ها تعادل خیلی خوبی بین دشواری و پاداش دارند. به طوری که بازیکن هم پاداش دریافت میکند و هم به چالش کشیده میشود.

بازی های Halo بازی اول شخص شوتری است که در ابتدا دشواری چندانی ندارد و به تدریج سخت میشود، اما شما در این پروسه هیچگاه حس نمیکنید که گذر از این مرحله غیر ممکن است.

9- داستان سرگرم کننده

دلیل محبوبیت اکثر بازی ها، داستان هایی است که تعریف کرده اند. به هر دلیلی، انسان ها عاشق تحت تاثیر قرار گرفتن، سرگرم شدن و دنبال کردن یک داستان پیچیده با شخصیت های به یاد ماندنی هستند.

بعنوان مثال، بازی های سری Mass Effect که همیشه با داستان اش بازیکنان را میخکوب میکرد و آنها را برای دیدن ادامه داستان کنجکاو باقی میگذاشت.

10- متفاوت بودن

اجرای فرمول بقیه بازی های بزرگ ایده خوبی به نظر میاید اما همیشه بازی هایی که چیز جدیدی برای ارائه دارند توجه همه را جلب میکنند. بازی سازان باید تجربه ای از بازی را خلق کنند که بازیکنان آن را در هیچ بازی دیگری پیدا نکنند. حتی اگر به این معنا باشد که ویژگی های کوچک جدیدی را به یک ژانر و استایل موجود در یک بازی اضافه کنند.

بازی Undertale که محبوب ترین بازی ایندی سال 2015 است را در نظر بگیرید.

با اینکه این بازی از مکانیک ها و ویژگی های بازی های هم سبک و قدیمی خودش استفاده میکند، اما وجود این امکان که میشود با دشمنان دوستانه رفتار کنیم و بدون اینکه حتی یک دشمن را بکشیم بازی را به اتمام برسانیم، آن را از بقیه بازی ها متمایز میکند.

هدف از نوشتن مقاله «10 ویژگی که بازی های خوب باید داشته باشند را بشناسید» چه بود؟

در این مقاله سعی کردیم تا به شما بگوییم بازی های خوب و بی نقص چه ویژگی هایی دارند و برای شما 10 ویژگی لیست کردیم و در هر کدام یک مثال بازی محبوب و شناخته شده را مثال زدیم. هدف اصلی از نوشتن مقاله این بود تا شما به عنوان یک گیمر بدانید چه بازی خوب و بی نقص است و چه بازی بد و به دور از استانداردهای واقعی یک گیم خوب. فارغ از اینها، ویژگی های نام برده شده به بازی سازان ایرانی عزیز نیز کمک های شایانی می کند تا در ساخت بازی دقت بیشتری به خرج دهند.
امیدوارم پاسخ سوال خود «بازی های خوب چه ویژگی هایی دارند؟» را گرفته باشید.

مقالات تخصصی مربوط به تحلیل و بررسی صنعت گیم ایران و جهان را از سایت پلی مگ دنبال کنید:

نظر شما نسبت به مقاله 10 ویژگی که بازی های خوب باید داشته باشد را بشناسید چیست؟
آیا شما هم ویژگی هایی دیگری که بازی های خوب باید داشته باشند را می شناسید؟
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: سایت پلی مگ

5 / 5 ( 4 امتیاز )

The post 10 ویژگی که بازی های خوب و بزرگ باید داشته باشند [مناسب بازی سازان و گیمرها] appeared first on پلی مگ: تازه های سینما و بازی.